Centrum

In het stadshart van Den Helder wordt momenteel veel nieuwbouw gebouwd. Er komen nieuwe, eigentijdse horecavoorzieningen, woningen en kantoren. Ook onze nieuwe centrale bibliotheek is helemaal vernieuwd. Een netwerk van straten en pleintjes moet voor aantrekkelijke wandelroutes zorgen. Op die manier ontstaat naar verwachting een veelzijdig en levendig stadscentrum. Een belangrijk onderdeel van het vernieuwde centrum is de oude rijkswerf “Willemsoord”. De gemeente wil hier meer horeca en winkels realiseren. Sinds een aantal jaren zit er al een grote bioscoop ( Kinepolis ) en een entertainmenthal op Willemsoord. Op 19 mei 2011 is het nieuwe Stadspark officieel geopend op de plek waar het Julianaplein was. Verder is het doel om Den Helder meer als havenstad te benadrukken. Er wordt dus veel gebruikgemaakt van thema’s als “zee”, “water”, “haven” en “schepen”.

Fort Kijkduin

Fort Kijkduin is in zijn oorspronkelijke vorm gebouwd tussen 1811-1813 in opdracht van Napoleon. Sinds 1996 is in Fort Kijkduin te Huisduinen een Noordzeeaquarium gevestigd en sindsdien 363 dagen per jaar voor publiek geopend. In eerste instantie was het aquarium het eerste in Nederland waar bezoekers onder water konden lopen door een twaalf meter lange tunnel en je jezelf werkelijk onder water de zee kan beleven.

Marine museum

Ontdek het verleden en heden van de Nederlandse marine. In het monumentale hoofdgebouw kunt u 500 jaar marine geschiedenis ervaren. De schitterende collectie bestaat uit scheepsmodellen, schilderijen, uniformen en wapens. Maar ook huidige taken van de marine komen aan bod, bijvoorbeeld in de tentoonstelling ‘Jacht op Piraten’.

Nationaal reddingsmuseum

Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en ‘overleven’ te maken heeft. In het museum staan o.a. de motorreddingboot Twenthe, motorstrandreddingboot Ubbo en roeireddingboot nr.15.

Texel

Het landschap op Texel is rijk en divers. Texel heeft behalve polders, brede zandstranden, duinen en graslanden ook heide, bos en kwelders. Rond Den Hoorn ,in het zuiden, bloeien in mei grote bollenvelden. Nationaal Park Duinen van Texel beheert de zuidpunt van Texel, het gebied “de Duinen” tussen
Den Hoorn en De Koog, “de Dennen”, “de Slufter” en “de Muy”.

Texel is een geliefd oord voor vogelliefhebbers. Op sommige dagen kan een ervaren vogelaar wel honderd verschillende soorten waarnemen. Er broeden in het voorjaar vooral in de duingebieden ongeveer 80 verschillende vogelsoorten, maar in totaal zijn zo’n 300 soorten op Texel waargenomen. De Muy, een duingebied tussen De Koog en De Slufter is een beschermd gebied; het is de broedplaats van de oudste lepelaar kolonie van Nederland. Andere opvallende vogelsoorten op Texel zijn de dwergstern en de velduil. De zilvermeeuw komt er in grote aantallen voor.

Ecomare is een natuurmuseum, aquarium en zeehonden- en vogelopvang. Het centrum bevindt zich in het Nationaal Park Duinen van Texel nabij De Koog op Texel. In Ecomare kan men veel te weten komen over de natuur en de dieren op en rond Texel, het waddengebied en de Noordzee en over de invloed van de mens in dit gebied.

Dicht bij het strand en voorzien van alle gemakken

Hotel Wienerhof is een 3-sterren familiehotel, van alle gemakken voorzien en vormt de perfecte uitvalbasis voor uw bezoek aan de stad Den Helder, Texel of de omgeving van Den Helder.

AANGEPASTE TARIEVEN VOOR UW BEDRIJF

Ga naar de corporate pagina voor tarieven op maat.